Verfijnd vineus – geconfijte citroen – hints van oregano en boterbloem.
Aÿ, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier (+ 85% Grand Cru), 30+ mois sur lattes
Zeer vineus en vol – gestoofde venkel – boter – vers gebakken brood, reeds jaren gekend in de Belgische gastronomie, 7 jaar gerijpte champagne van de dochter van Michel Fallet.
R.M. à Avize, Chardonnay, 72 mois sur lattes, 3g/l dosage
Een pure champagne die geen bubbels nodig heeft om zijn kwaliteit te tonen. Na meer dan 6 kelderrijping toont deze uniek champagne een heel fijne bubbel percistentie, zeer complexe aroma's die nog steeds de Pinot Noir dominantie tonen en prachtig vineuze smaak.
R.M. à Ambonnay, Pinot Noir, Chardonnay, 72 mois sur lattes, non-dossée
Benoit maakt reeds jaren volgens de principes van de biodynamie, prachtig vineuze champagnes met als basiswijn, vat vergiste topwijnen. Voor deze cuvée , mag hij druiven oogsten bij Vincent Laval, David Léclapart en Benoit Lahaye, fruit van enkel Premier Cru wijngaarden uit 2013 , zonder enige dosage en met 8 jaar kelderrijping is dit een ware smaaksensatie
R.M. à Ambonnay, Chardonnay, Pinot Meunier , Pinot Noir, 96 mois sur lattes, 0 g/l dosage
Grande année rosé door assemblage met 5% rode Pinot Noir wijn van Coteaux des Enfants, rosé Champagne met een heel vineus karakter en een verrassende frisheid, na 72 flesrijping 'sur lattes'
R.M. à Aÿ, Pinot Noir, Chardonnay, 8 g/l dosage
Benoit is één van de unieke wijnmakers in de vallée de la Marne. Hij werkt volgens de biodynamie. De stille wijn voor dit unieke perceel, vergistte met de schillen in grote eigen gemaakte "pieces", vaten van 500l . Deze cuvée afkomstig van een klein perceel van 1,7 ha. Deze rosé champagne is een grote wijn met de gekende bubbels.
Dit kleine domein in Riceys, de Aube regio (lees net boven Chablis) werkt reeds vanbij de overname door Olivier heel natuurlijk - spontaan vergist in oude vaten – zonder SO2 , pas na 2,5 jaar kelderrijping op de markt . Zonder enige toevoeging van suiker bij dégorgement, puur en zeer subtiel rijp.
R.M. au Riceys, Pinot Noir & Pinot Blanc, 30 mois sur lattes, non-dossée
Verfijnd vineus – geconfijte citroen – hints van oregano en boterbloem.
Moët & Chandon, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier (+ 85% Grand Cru), 30+ mois sur lattes
Benoit is één van de unieke wijnmakers in de vallée de la Marne. Hij werkt net zoals de gereputeerd Jérôme Prévost op basis van Pinot Meunier. Zijn stille wijn vergist in grote eigen gemaakte "pieces", vaten van 500l . Deze cuvée afkomstig van een klein perceel van 1,7 ha is eerst en vooral een knappe blanc de noirs wijn met als 'extra' zijn bubbels.
R.M. à Fosoy, Vallée de la Marne, Pinot Meunier, 0 g/l dosage, 24 mois sur lattes
Een rijk doch frisse champagne gemaakt in de côte des blancs. op hun kalkrijke ondergronden. De basiswijn kreeg een houtlagering van 10 maanden op oude franse barrique er daarna een flesrijping sur lattes plaats van minimum 4 jaar.
Chouilly, Le mesnil-sur-oger, Oiry, Cramant Chardonnay, dosege 3.5g/L
Charles Dufour maakt deze natuurlijke expressie van het fruit van verschillende minuscule percelen verspreid over de zuidelijke regio van Aube. 95% basiswijn van 2019 met een klein deel reservewijn uit Solera. Zelfs met een basis kelderrijping van 15 maanden toch een vineuze en smaakvolle Champagne.
R.M. Landreville, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc, 15 mois 'sur lattes', dosage 2g/l
In Voeren , op de rand van taalgrens maakt men op dit kleine domein een echte Blanc de Noirs, natuurwijn, zonder enige interventie noch in de kelder noch in de wijngaard. Lichtjes troebel en met een rose schijn door de rijpe Pinot Noir in de blend. Rij, puur en fruitgedreven qua smaakpallet. Karaferen doet deze wijn goed.
Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay, België, Neerheylissem
Sauvignon Blanc uit België van natuurwijnhuis Optimbulles. Geen toegevoegd sulfiet, gefermenteerd en gerijpt in een zandsteen ei. Het heeft de bloemige tonen die typisch zijn voor Sauvignon Blanc, maar dan met een slepende, hoge zuurgraad van het koele klimaat. Een wijn met wat rijpingspotentieel maar vooral een ontdekking van een nieuw terroir.
SAUVIGNON BLANC, BORGLOON, LIMBURG, BELGIË
Het unieke gebruik van acaciahout geeft de Auxerrois de kans om zijn florale aroma’s te tonen. De combinatie van deze harde houtsoort met de Auxerrois druif, geeft complexe en elegante aroma’s en resulteert ook in een rondere en zachtere afdronk. Ze brengen de Auxerrois Acacia pas na een langere flesrijping op de markt, om druif en hout de kans te geven samen te groeien. Vaak heeft hij nog wat tijd in het glas nodig om zijn waar potentieel te tonen.
Pinot Auxerrois, België, Boechout
Riesling, Pfalz
Sylvaner, Wurtzburg
Riesling, Pfalz
Met meer dan 55% aanplant is Riesling de belangrijkste druivensoort op het domein. Stefan Winter heeft een eigen stijl van vinificatie, waarin hij de druif, terroir en de traditie respecteert en aanvult met een ‘fun-factor’! Gele fruit tonen en een animerende structuur met zilte mineraliteit.
Riesling, Dittelsheim, Rheinhessen, Duitsland
Goudgele, geconcentreerde kleur. Het aroma geurt naar heerlijk rijp fruit met tonen van beurre noisette. In de mond en afdronk zeer complex, suave en klassevol. Gulle, mooi geconcentreerde Chardonnay.
Chardonnay, Dittelsheim, Rheinhessen, Duitsland
Mineraal - Fris - Fruitig. Nootachtige geur met toetsen van perfect rijp en knapperig fruit. De balans is verrukkelijk. Zo'n zuiverheid en uitbundigheid gecombineerd. Zuivere, volledig rijpe Mosel Riesling van de 21e eeuw - veel geconcentreerder dan vroeger.
RIESLING, LIESER, MOSEL, DUITSLAND
Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle
Deze wijn is terecht één van de meest gereputeerde witte wijn uit Bordeaux en zelfs meer bepaald uit Pessac Léognan. Naast het meticuleuze werk in wijngaard en kelder vooral ook door het grote aandeel van Semillon in de assemblage. Witte Bordeaux die zijn complexiteit meer toont na wat flesrijping.
SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, FRANCE, GRAND CRU CLASSÉ DE GRAVES
Chardonnay , Chablis 1° Cru
Thomas Pico timmert, na ervaring te hebben opgedaan o.a. bij Olivier De Moor, reeds enkele jaren aan een reputatie van exclusieve topproducent in de regio van Chablis. Binnen dit en enkele jaren vervoegt hijn qua internationale faam de Raveneau's en Dauvissats van deze wereld. Vaillons is een 1° Cru perceel dat hij reeds langer voor zijn vader bewerkte. Enkel spontane vergisting in beton en rijping in oude Franse eiken vaten. Breed, elegant en verfijnd, zijn de sleutelwoorden hier.
Chardonnay, Chablis 1° Cru
Philippe Pacalet zijn wijnen zijn de 'Bruce Lee' versies uit Bourgogne. Puur natuurlijke complexiteit en onopvallende kracht en concentratie doch volledig op finesse. Deze wijn toont zich best uit na even lucht in een karaf.
CHARDONNAY, FRANKRIJK, COTE DE BEAUNE, PULIGNY MONTRACHET AOP
Dit is een prachtige producent die door zijn kleinschaligheid , onder de radar van de internationale pers blijft. Een complex fruitig rijke, naar geel pitfruit geurende wijn, gelaagd met hints van mineraliteit en nootmuskaat en een breed en tegelijk mineraal smaakpallet.
CHARDONNAY, FRANKRIJK, AOP MEURSAULT
Op dit 4,5 ha kleine domein werd steeds gewerkt met veel respect voor de natuur . Desalnietemin zijn hun wijnen nooit foutief nog onstabiel, integendeel, deze 1° Cru zal menig liefhebber verrassen door zijn complexe en zeker minerale karakter. Laat Jeff hem zeker karaferen vooraleer hij in uw glas komt.
CHARDONNAY, FRANKRIJK, CÔTE DE BEAUNE, CHASSAGNE 1° CRU
Deze subtiel rijpe expressie van Chardonnay vanop de onderschatte Auxey-Duresses wijngaard heeft zijn naam niet gestolen en toont naast subtiele pure geconfijte citrusaroma's ook een natuurlijk, sappig smaakprofiel en een drogende afdronk door de invloed van de kalk ondergrond.
CHARDONNAY, FRANCE, AUXEY-DURESSES
Fred Cossard zijn wijnen zijn gezocht tot in Japan en tegelijk complex en natuurlijk rijk qua smaakprofiel als steeds mineraal onderbouwd. Neen, dit is geen Meursaut of Puligny maar deze wijn gaat u als Bourgogne liefhebber toch veel drinkplezier geven . Jeff carafeerd deze wijn met veel plezier voor u.
CHARDONNAY, FRANKRIJK, BOURGOGNE, SAINT-ROMAIN AOP
Emmanuel Giboulot is een gepassioneerde wijnmaker die machtig mooie Bourgognes maakt op iets minder 'exclusieve' terroirs. Deze drinkklare Pierres Blanches zal menig Bourgogne liefhebber verrassen.
CHARDONNAY, FRANKRIJK, BOURGOGNE, CÔTE-DE-BEAUNE AOP
Claude Derain is in Bourgogne voor ons dé referentie voor pure en vooral ook echt minerale (lees niet te gesulifiteerde) witte wijnen uit Saint-Aubin. Natuurlijk gemaakte witte wijnen die niet geuren of smaken naar nieuw hout of andere make-up maar druif ifv jaartal en geologie. Na enkele jaren tonen deze wijnen hun complexiteit ten volle.
CHARDONNAY, FRANKRIJK, BOURGOGNE, 1°CRU SAINT-AUBIN
Sylvain Pataille is niet enkel dé referentie voor rood in Marsannay, ook in wit maakt hij wijnen die finesse en complexiteit tonen in uw glas. Laat u verrassen als Bourgogne liefhebber.
CHARDONNAY, FRANKRIJK, AOP MARSANNAY BLANC
Deze wijn is zo gezocht , dat we trots zijn hem jullie te kunnen aanbieden.
CHARDONNAY, FRANCE, AOP GRAND CRU CHABLIS
Ook deze unieke, Bourgondische benaderiNg van Chablis vanop de prachtige 1° Cru Butteaux is door zijn langere rijping 'sur lies' een nog complexere en completere wijn geworden voor de liefhebbers.
CHARDONNAY, FRANCE, CHABLIS 1° CRU BUTTEAUX
Een ontdekking! Wat een glas Premier Cru Chablis. Absolute kwaliteit, nog ongekend bij het grote publiek maar dat zal niet lang meer duren… beter dan Dauvissat ? Deze Premier cru heeft een heel minerale expressie mede door zijn oostelijke ligging.
CHARDONNAY, FRANKRIJK, , 1° CRU CHABLIS AOP
Thomas Pico maakt sinds hij een deel van het domein overnam van zijn pa, prachtig pur en rijpe, in betonnen eieren vergiste complexe Chablis wijnen. In dit geval met 2 jaar rijping , mise tardive.
CHARDONNAY, FRANCE, AOP CHABLIS
Subtiel, verrassend complex en rijp, opgelegde citroen en citroenmelisse met duidelijk ziltig karakter, een heel natuurlijke benadering van Chablis. Een pure Chablis van één van de beste domeinen in de regio , totnutoe nog onder de radar gebleven.
CHARDONNAY, FRANKRIJK, AUXERROIS, AOP CHABLIS
Van deze unieke witte wijn werden slechts 3 vaten geproduceerd. De druiven zijn afkomstig van het zuid georiënteerde, gelijknamige perceel . Dit is het werk van de natuur met Olivier als subtiele toezichter / begeleider. Only for the lovers of pure elegance without any make-up.
Chardonnay ,Pinot Blanc, Frankrijk, AOP Coteaux Champenois les Riceys
Vin Jaune, 24 maanden Sous Voile druiven van Chateau Chalon
Savagnin, Vin Jaune, AOP Cote Du Jura, Chateau Chalon
l'Étoile AOP Jura, Chardonnay, Savagnin
l'Étoile AOP Jura Chardonnay, Savagnin
Ludwig Bindernagel (Duitser) zijn de drijvende krachten achter dit onder de radar bewegende natuurlijke domein binnen de gehypte Jura wijnen. Zijn wijnen worden vnl verkocht in Japan en aan Parijse natuurlijke wijnresto's. Wij zijn heel trots dat we deze wijnen als 1 van de eerste restaurants in België met jullie kunnen delen. Deze BB1 is een prachtig rijke en toch elegante witte wijn met zeer typisch Jura karakter. Door 2 jaar vatrijping en volledig sulfiet vrije vergisting en rijping, gemaakt van het fruit van de originele wijngaard. Niet oxidatief en toch heel stabiel.
CHARDONNAY, SAVAGNIN, FRANCE, CÔTE DU JURA
Deze Au Levant, 100% Chardonnay is dan weer een buitenbeetje doordat de wijn tijdens zijn 2 jaar vatrijping wel steeds geouilleerd (het vat bijgevuld) werd. Voor wijnen van deze kleine appellatie werkt men meestal op oxidatieve wijze, zonder bijvulling. Verfijnd en toch weer heel gelagerd en rijk, zijn de beste adjectieven om deze unieke wijn mee te beschrijven. Pure klasse zoals ook alle andere cuvées.
CHARDONNAY, SAVAGNIN, FRANCE, L'ETOILE, CÔTE DU JURA
Deze Savagnin is dan weer een strakke en rijke , pure expressie van deze unieke druif voor de regio. Ook hier zorgt de 2 jaar vatrijping en sulfietvrije vinificatie voor een ongelooflijke complexiteit en evenwicht. Binnen dit en enkele jaren is dit een cultdomein en worden de wijnen onbetaalbaar. Ook deze delen we met u met veel trots.
SAVAGNIN, FRANCE, CÔTE DU JURA
Gezocht door de liefhebbers deze wijn, exotisch , rijk met hints van kokos.
VIOGNIER, FRANKRIJK, CONDRIEU AOP
Deze rijke, doch subtiel elegante en vooral natuurlijke witte wijn uit de noordelijke Rhône is gemaakt van 40 jaar oude stokken. Volledig vrij en puur gevinifieerd geeft dit een licht troebele doch heel bloemig en verfijnd rijke witte wijn voor deze zuidelijke regio. Voor de liefhebbers van puur en toegankelijk
MARSANNE, ROUSANNE, FRANCE, AOP CROZES HERMITAGE
Riesling
Unieke wijn en een unieke expressie van Sauvignon Blanc vanop meest unieke percelen in Sancerre. Ook hier weer de combinatie van subtiele rijpheid met heel mineraal karakter.
SAUVIGNON BLANC, FRANKRIJK, LOIRE, AOP SANCERRE
Deze Clos is één van de meest unieke wijngaarden binnen Sancerre met een hellingsgraad van 60%, Boulay zijn perceel is slechts 0,75 ha en is dan ook nog eens aangeplant met 60 jaar oude stokken. Van het prachtige fruit hiervan maakt hij m.b.v. spontane gisting deels in inox en deels in oude 300l vaten deze complexe en unieke expressie van Sancerre . Jeff karafeert hem graag voor u zodat hij zich volledig toont.
SAUVIGNON BLANC, FRANKRIJK, LOIRE, AOP SANCERRE
Mineraal - Kruidig - Complex La Moynerie is een voortreffelijke cuvée met mooie minerale tonen en een grote finesse. De Sauvignon Blanc onthult heerlijke tonen van citrus en vuursteen. De afdronk is lang en biedt een zeldzame zuiverheid! De familie Redde is een zeer oude familie van Pouilly. De oorsprong van de wijnbouw gaat terug tot 1630, maar het was Michel Redde die de geschiedenis van het domein echt begon in de jaren 1950: hij vergrootte het domein en bouwde een proefkelder, "La Moynerie". De naam werd gegeven als verwijzing naar de monniken die hard hadden gewerkt in de wijngaarden.
SAUVIGNON BLANC, FRANKRIJK, LOIRE, AOP POUILLY-FUMÉ
Marc Angéli maakt reeds jaren breed minerale en vooral pure witte wijnen vanop zijn unieke natuurlijk verbouwde wijngaarden in Anjou, in dit geval vanop zijn Monopole Les Fouchardes. Hij maakt geen deel meer uit van de appelatie omdat zijn wijnen te veel puurheid uitstralen ??? Zonder toevoeging van sulfiet doch stabiel en zonder fouten.
CHENIN BLANC, FRANCE, LOIRE, VIN DE FRANCE RÉGION ANJOU
Marc Angéli , maakt nog steeds prachtig complexe en minerale Chenin Blanc wijnen (die hij als Vin de France op de markt brengt) en dit vanop zijn unieke percelen uit Coteaux du Layon (gekend voor zijn zoete versies en de droge witte Anjou wijnen)
Chenin Blanc, Vin de France, Anjou
Verfijnd rijpe wijn met hints van kweepeer. Sappig, mondvullend maar tegelijk ook koelend, mineraal in de afdronk. TOPwijn voor de echte wijnliefhebber.
CHENIN BLANC, FRANKRIJK, LOIRE, ANJOU BLANC AOP
Renaud Geuttier maakt in de ongekende Coteaux du Loir regio van oude Chenin Blanc stokken zeer complex geurende en breed smakende topwijnen die elke wijnliefhebber moet geproefd hebben.
CHENIN BLANC, FRANKRIJK, LOIRE, VIN DE FRANCE
Deze 'orange' wijn is volledig in amforen gemaakt . Georgië is dan ook de bakermat voor wijnproductie in amfoor. Deze wijn van de unieke druivensoort, Rekatskitelli, is een rijke versie met hints van Oolong thee, kruidnagel , rooibos en een subtiel exotische toon in de afdronk.
Rekatskitelli, Georgië, Kakheti
Furmint, Hárslevelü, Tokaj, Hongarije
Ribolla Gialla, Italië, IGT Collio Friuli
Ribolla Gialla, Italië, IGT Collio Friuli
Jakot, Orange
Friuli, Collio, Italië
Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc. Orange wine
Friuli, Collio, Italië
Ribolla Gialla. Orange wine
Friuli, Collio, Italië
Jakot, Orange Wine
Friuli, Collio, Italië
Deze unieke, subtiele maar oh zo comlexe orange wijn van 100+ jaar oude wilde Muscat druiven, natuurlijk vergist in amforen met de beste zorgen, zonder enige toevoeging van SO2 of wat dan ook . Zelf het vulkanische van de terroir van dit kleine eiland spreekt in deze wijn. Enkel voor de afficionados.
Zibibbo (Muscat), Pantelleria, Sicilië, Italië
Gabrio Bini was in een vorig leven een excentrieke architect in Milan en is nu een eigenzinnige, natuurlijke wijnmaker op het kleine Panetelleria eiland aan Sicilië. Deze droge Moscatel wijn vergistte net zoals zijn andere wijnen in ondergrondse amforen (ontrist) en rijpte verder gedurende 5 maanden. Een puur frisse natuurlijke witte wjin met een heel complex aroma- en smaakpallet dat zich opent gedurende het degusteren. Ongefilterd en niet gesulfiteerd. Groots in zijn elegantie en puuhreid.
ZIBBIBO (= MOSCATEL), ITALY, IGT TERRA SICILIANA, PANTELLERIA
Een heel pure frisse vertaling van de autochtone, witte Carricante druif vanop de Etna. Ongefilterd (minimaal gesulfiteerd), fris en verfijnd, zelfs ziltig en subtiel rokerig door de vulkanische ondergrond.
CARRICANTE, ITALY, IGT TERRE SICILIANA
Il Mortellito is de naam van 2ha land in het uiterste zuiden van Sicilië. De wijngaarden liggen zeer dicht bij de zee, dat is één van de redenen waardoor de dominante kalkondergond zorgt voor een unieke karakter in deze wijnen. Ook hier enkel toepassing van natuurlijke wijnbouw, enkel manuele oogst en spontane vinificatie. Deze droge, witte Viarìa is gemaakt van de unieke Moscato Noto (uniek voor Sicilië) en bijna uitgestorven. Deze druif was de enige druif die in deze regio aangeplant werd. De druif wordt mooi rijp geoogst met de juiste balans aan suiker en zuren en vervolgens past men 2 dagen maceratie toe waarbij de spontane gisting op start. Om de prachtige primaire fruitaroma’s te accentueren vergist men in inox ,ook wordt de wijn niet gefilterd. De subtiele ziltigheid die we duidelijk terugvinden in deze frisse unieke witte wijn is afkomstig van de nabijheid van de zee.
MOSCATO NOTO, ITALY, IGT TERRE SICILIANA
Giovanni is dé gereputeerde wijnmaker op 'Ile de beauté', met deze ongefilterde Moscato gerijpt voor 6 maanden in oude vaten. Een wijn voor de liefhebbers van gelijkaardige stijl ook terug te vinden op Sicilië.
MOSCATO, ITALY, SARDEGNA
Deze wijn is voor ons 1 van de iconische witte wijnen uit Italië , natuurlijke verbouwde Trebbiano, geoogst aan lage rendementen en heel traditioneel en natuurlijk gevinifieerd in de kelder. Voor de liefehabbers van complex, zacht minerale witte wijnen...
TREBBIANO, ITALY, DOC ABRUZZO
Ribolla Gialla. Orange Wine
Italië, Oslavia, Friuli Venezia Giulia
Ribolla Gialla. Orange Wine
Italië, Oslavia, Friuli Venezia Giulia
Pinot Grigio. Orange Wine
Italië, Oslavia, Friuli Venezia Giulia
Pinot Grigio. Orange Wine
Italië, Oslavia, Friuli Venezia Giulia
Chardonnay, Sauvignon, Pinot Grigio. Orange wine
Italië, Oslavia, Friuli Venezia Giulia
Chardonnay, Sauvignon, Pinot Grigio. Orange Wine
Italië, Oslavia, Friuli Venezia Giulia
Deze Oslavje wordt net zoals de Ribolla Gialla van Stanko Radikon op dezelfde wijze gemaakt. Gezonde, heel rijpe druiven, na persing 3 maanden schilcontact met het sap, gevolgd door 3 jaar vatrijping en 1 jaar fles rijping. Aroma van rijpe appel, rozemarijn en etherische aroma's met een heel rijk smaakprofiel en verrassende tannines zorgen voor een wijn met een uniek smaakprofiel.
Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Italië, IGT Collio Friuli
Van de hand van Stanko , deze unieke, heel uitgesproken "orange" wijn op basis van de typische Ribolla druif voor Friuli. Een heel rijk en uitgesproken aroma van abrikoos, naar gedroogd fruit en etherische accenten maakt van deze wijn sowieso een unieke proefervaring. Na 3 maanden schilcontact met het sap en 3 tot 4 jaar vatrijping zonder toevoeging van SO2 noch filtering, proef je een heel intense wijn van de witte Ribolla, heel dens en mondvullend van smaak met zelfs tannines en steeds een onderliggende frisheid. Doch is dit een wijn enkel voor liefhebbers met een zeer open smaakpallet.
Ribolla Gialla, Italië, IGT Collio Friuli
Sasa, Stanko zijn zoon begon met de productie van deze lijn van wijnen in 2010. De bedoeling van een intro versie te maken van de Radikon wijnen met een korter schilcontact en een rijping van slechts 18 maanden in kleinere , oude vaten en een botteling met een subtiele toevoeging van sulfiet.
Pinot Grigio, Italië, DOC Friuli
Dit is de blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc van de hand van Sasa Radikon met een 12 dagen schilcontact en een 18 maanden vatrijping.
Chardonnay, Sauvignon Blanc, Italië, DOC Friuli
OBAIDEH, MERWAW, LEBANON, BEKÁA VALLEY
Deze unieke witte wijn op basis van 2 authentieke witte druivensoorten heeft gelijkenissen met oude stijl, witte wijnen uit Rioja. Zeer complex, met hints van de gedroogde Espelette peper , nootmuskaat en een hint van pastinaak. Grootse, culinaire wijn.
OBAIDEH, MERWAW, LEBANON, BEKÁA VALLEY
Gelber Muskateller, Steiermark, Sûdsteiermark
Olaszrizling (= Welschriesling), Burgenland
Het resultaat van natuurlijke wijnbouw en vinificatie op basis van 40 jaar oude stokken waarvan het sap spontaan vergistte in oude Franse eiken houten vaten en ook 1 jaar vatrijping meekreeg om aan aroma- en smaakcomplexiteit te winnen. Ongefilterd noch gesulfiteerd en toch fris en breed smakend met een fantastisch minerale afdronk.
Grüner Veltliner, Oostenrijk, Neusiedlersee, Illmitz
100¨% riesling vanop de unieke Acheiten wijngaard in Weissenkirchen, Wachau, dé regio bij uitstek voor uniek rijke witte wijnen. Hier ies voregr geoogst vrij vergist zonder filtering noch klaring geeft dit een krokant frisse , pure witte wijn met zelfs een uniek mineraal profiel.
RIESLING, WACHAU, OOSTENRIJK
Deze orange wijn is gemaakt op basis van Roter Traminer en toont heel veel finesse. Wordt best gekarafeerd.
ROTER TRAMINER, AUSTRIA, BURGENLAND
Deze andere Sauvignon Blanc wijn van dit befaamde koppel is van even rijp en gezonde druiven , ook manueel geoogst en vergist in heel oude vaten maar met 18 maanden rijping op zijn dode gist. Nog iets meer complexiteit zowel in aroma als smaak... Ook hier weer een prachtig drogend gevoel door de mineraliteit.
SAUVIGNON BLANC, SÜDSTEIERMARK, OOSTENRIJK
Een uniek , pure en zeer fris aromatische, maar heel pure expressie van Sauvignon Blanc vanop de unieke Opok kalkbodems van Südsteiermark. Dit is een heel puur voorbeeld van juist rijp geoogste Sauvignon Blanc vanop verschillende terroirs die na 12 maanden rijping in oude vaten en heel fris mineraal en expressieve karaktervolle wijn geeft.
SAUVIGNON BLANC, SÜDSTEIERMARK, OOSTENRIJK
Unieke Grüner Veltliner , vanop unieke wijngaard Wachau, laat geoogste druiven, spontaan vergist in oude vaten is dit een referentie wijn voor Grüner Veltliner uit Wachau.
GRÜNER VELTLINER, OOSTENRIJK, WACHAU, RIEID LOIBENBERG
Licht geelgoud, zilveren reflecties. Nuances van vers geel fruit, hints van ananas en mango, delicate bloemenhoning. Sappig met een fijne zuurgraad, vol zonder weelderig te zijn en mineraal in de afdronk.
RIESLING, OOSTENRIJK, WACHAU, RIEID LOIBENBERG
Peter maakt slechts in totaal een 6000 flessen van de verschillende bijna obessief natuurlijk verbouwde percelen in de Wachau. Zijn wijnen worden geschonken bij NOMA e.a. top restaurants in de wereld. Ook deze Grüner heeft een pure strakheid die een complexe gedaante verschuilt. Laat hem zeker karaferen zo komt de wijn mooi open.
GRÛNER VELTLINER, OOSTENRIJK, WACHAU,
Deze unieke wijngaard wordt aanzien als 1 van de beste wijngaarden in de Wachau. Het sap van laat geoggste druiven, natuurlijk gevinifieerd in oude vaten, geeft een wijn met een zeer 'spicy' karakter, veel diepgang en een heel breed smaakpallet. Het is een droge wijn doch met een tikkeltje restsuiker dat mee de rijkheid van deze wijn bepaalt en voor een prachtige balans zorgt met de aanwezige zuren.
RIESLING, OOSTENRIJK, WACHAU, RIED SCHÜTT
De hoogste ligging voor een wijngaard in de Wachau, verzekert door de miticuleuze verzorging van Peter een trage, optimale rijping van de Rieslings in dit geval. Voor de liefhebbers een Riesling wijn met de spanning van een Top Moesel versie maar dan nog een surplus aan rijpheid en rijkheid. Kortom, een GROOTS glas dat ook best eerst even lucht krijgt op deze leeftijd.
RIESLING, OOSTENRIJK, WACHAU DAC
Antão vaz, Perrum en Roupeiro, Alentejo
Topwijn gemaakt door Filipa Pato en William Wouters,. Een smaakvolle naar witte perzikken geurende wijn met een prachtig koelende en droge afdronk die de mineraliteit van de terroir in het glas toont. Nog beter na even in karaf. Groots !
BICAL, PORTUGAL, BEIRA LITOTRAL, BAIRRADA
Ook dit is een unieke witte, klasbak vanuit de wijngaarden van het mytische Bucaço hotel. Een heel complexe witte wijn die bijna uniek voor de gasten van het hotel geproduceerd wordt, nu al zo’n 100 jaar.
ENCRUZADO, BICAL, MARIA GOMES, PORTUGAL, BAIRADA DOC
Brda, Rebula
Brda, Chardonnay
Brda, Sauvignon Vert (Friulano)
Rebula
Vitovska
Malvasia, Karst, Slovenië
Een heel rijk, krachtige orange wijn gemaakt door Aci Urbajs als ode aan Radikon. In de Italiaanse en Sloveense 'winescene'. Enkel druivensap van natuurlijk rijp , biodynamisch verbouwde druiven en zonder interventie door de mens. Zonder sulfiet toevoeging . Juicy , rich , funky pleasure !
KERNER, RIESLING, CHARDONNAY, SLOVENIA, STYRIE
Mr Stemberger was een leerling van Ganevat en maakt naar onze mening nog veel boeiendere wijnen met meer diepgang. Deze Robinia is een uniek mengeling van autochtone druiven vanop de kalkrijke Karts ergio en de Vipava vallei. Spontaan vergist met 7 dagen schilcontact en daarna nog eens 7 maanden schilcontact en 3 jaar vatrijping in neutrale vaten. Een rijke, rijpe witte wijn met mineraliteit rijk steenfruit en een subtiele kruidigheid (rozemarijn) en mooie zuren.
RIBOLLA, WELSCHRIESLING, MALVASIA, SLOVENIA, KARST
Sauvignon Blanc, Garam Mente
Alejandro Muchada, maakt samen met David Léclapart (de gereputeerde Champagne producent) prachtig mediterrane, pure witte wijnen van dé druif uit de regio vanop de kalkbodems van Sanlucar. Natuurlijke vinificatie zonder sulfiet toevoeging maar ook zonder fouten.
Palomino Fino, Spain, Andalusia
Deze wijn is evenwichtig, sereen, zilt en elegant. De levendige subtiliteit van de "Palomino" druif afkomstig van hun beste perceel: "La Platera" met kalkhoudende ondergrond. Hout, bodem en fruit zijn harmonieus verenigd.
PALOMINO, SPAIN, CÁDIZ ANDALUCÍA
De druiven voor deze wijn worden door de 800m hoogteligging steeds het laatst geoogst. Na 6 maanden contact en vergisting van de volledige trossen wordt de wijn subtiel geperst en krijgt hij nog eens tussen de 4 à 5 vatrijping in oude, neutrale vaten mee. Dit geeft zijn unieke aroma- en smaakpallet en zijn oranje kleur . Een drogende afdronk mede door de mineraliteit. Geurend naar marmelade, cider, honing en koriander is dit een pure ontdekking voor de liefhebbers van deze aloude wijnstijl.
SYLVANER, SUISSE, AOC VALAIS
Deze cult orange wijn wordt gemaakt van de autochtone Fendant druif vanop de kalksteen bodems van de Valais. Vergits in inox met 12 weken schilcontact gevolgd door 6 jaar rijpig in oude vaten, gebotteld zonder filtering noch toevoeging van sulfiet. Rijk, typisch orange karakter met toch verfijning en subtiele tannine . De wijnen van deze unieke producent worden gezocht door de afficionados.
FENDANT , SUISSE, AOC VALAIS
Dit domein werkt al jaren biodynamisch en zelfs volledig natuurlijk in de kelder. Deze wijn van de autochtone Fendant druif is verfijnd en perfect op dronk voor de liefhebber van pure (lees: natuurlijke) wijnen met een mooie mineraliteit.
CHASSELAS, SWISSE, AOC VALAIS
Servaas Blockeel maakt in West Vlaanderen, uniek natuurlijke wijnen van hybride druiven. Deze wijn is verfijnd fruitig en licht kruidig met zachte tannines, wordt best gekarafeerd en wint zo nog aan smaakintensiteit.
Rondo, Solaris, Bronner, Muscat Blue, België, Otegem
Deze natuurlijke wijn van Servaas is afkomstig van een klei-kalk bodem, in de wijngaard aan de Errekotstraat in Ottgem. Door deze bodem is deze nog steeds fris fruitige rode wijn iets kruidiger en ietsje voller dan Magda.
Solaris, Rondo, Bronner, Muscat Bleu, e.a. hybriden, België, Otegem
Cabernet Sauvignon, Merlot
Julia en haar man Benny maken o.a. deze indrukwekkende wijn van het fruit van verschillende percelen rond Dernau, in de noordelijke Ahr-regio. Ze werken biodynamisch en zorgen voor polycultuur (kruiden, schapen e.d.) in de wijngaard.
Spätburgunder (Pinot Noir), Duitsland, Ahr
Frühburgunder, Rheinhessen
De wijn onthult een diepe robijnrode kleur, een kruidig boeket, aroma's van rood fruit (aardbeien, zwarte bessen) en bloemen (irissen, rozenblaadjes en viooltjes). Zoals sommige grote Beaujolais-wijnen, is het vergelijkbaar met de grote Bourgondische of Rhône-valleiwijnen in termen van zijn krachtige en elegante stijl en zijn lange levensduur.
Gamay, Moulin-à-Vent, Beaujolais, Frankrijk
Een super elegant fruitige en vooral pure expressie van Gamay vanop Morgon , gemaakt door de zoon van wijlen Marcel Lapierre. Mathieu stapt in de voetsporen van zijn vader, die aan de wieg stond van natuurlijke wijnbeweging in Frankrijk. Deze cuvée is de unieke 'Sans Souffre' of zonder enige toevoeging van sulfiet. Zeer fruitig, zachte , rode wijn.
Gamay, Frankrijk, Beuajolais, Morgon
Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle
Karaktervolle rode wijn met jeugdige textuur, rijpe tannines, fijne kruiding en zachte en lange afdronk. De moeite!
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, AOP Saint-Émillion,
Sappig , rijpe en vooral heel pure expressie van rode wijn uit de wijnzee die Blay vertegenwordigt. Puur rijp fruit geoogst en deels in oude vaten en deels in amforen vergist en verder gerijpt.
Merlot, Malbec, Cabernet Franc, Frankrijk, AOP Côtes de Blaye
Deze 15 jaar jonge wijnstokken zijn de jongere aanplant van Domaine de Chevalier. Ook in deze wijn staat enkel het beste fruit , vergisting in betonnen cuves en rijping in nieuwe houten vaten centraal. Opnieuw een heel elegante expressie.
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, France, A.O.P. Pessac-Léognon
Een paarse diepe kleur, de geur van zwarte bes, grafiet en specerijen gaan harmonieus samen. De mond is vol en fluweelzacht. De tannines zijn van grote finesse met een schitterende finale. Wat een terroir!
Pauillac AOC, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Deze wijn is gemaakt met Pinot Noir druiven afkomstig van 65 jaar oude wijnstokken die aangeplant werden op een ondergrond van mergel en klei. Zeer elegante Pinot Noir die 11 maanden vatrijping is ondergaan.
Mâconnais, Pinot Noir
Fruitig, puur en gestyleerd aromapallet en smaak, volledig gesteund op pure elegantie.
Pinot Noir, Frankrijk, Bourgogne, Côte-de-Beaune AOP
Puur, elegante Pommard vanop het hoger gelegen deel rond het dorp. Een zeer mooi jaar met zorgde ervoor dat de oude wijnranken van gemiddelde leeftijd van 40 tot 86 jaar een natuurlijke complexiteit gaven aan deze wijn .toont.
Pinot Noir, Frankrijk, Bourgogne, Pommard AOP
Puur, elegante Pommard uit een rijp jaar met een welverdiende flesrijping die de complexiteit van deze wijn toont.
Pinot Noir, Frankrijk, Bourgogne, Pommard AOP
Dit, in de natuurlijke wijnwereld gereputeerde domein is ook een echte ontdekking voor de iets conventionelere Bourgogne liefhebber. Proef deze onderschatte 2014, gemaakt van authentieke Pinot Fin stokken, ouder dan 40 jaar zonder enige invloed van nieuw hout of technische interventies.
Pinot Fin (Noir), Frankrijk, Côte de Beaune, Pommard 1°Cru AOP
Dit, in de natuurlijke wijnwereld gereputeerde domein is ook een echte ontdekking voor de iets conventionelere Bourgogne liefhebber. Deze Pommard werd gemaakt van druiven van authentieke Pinot Fin stokken, ouder dan 40 jaar zonder enige invloed van nieuw hout of technische interventies.
Pinot Fin (Noir), Frankrijk, Côte de Beaune, Pommard 1°Cru AOP
Fruitig, licht aards en vlezig met een verrassende complexiteit voor deze appelatie.
Pinot Noir, Frankrijk, Bourgogne, Hautes Côtes-de-Beaune AOP
Wat kunnen we schrijven over deze fles wijn van MONSIEUR Pacalet ? Woorden schieten hier te kort om de synergie tussen elegantie, diepgang en complexiteit te beschrijven. Dit lukt enkel met Pinot Noir ? In elk geval wel bij deze wijn.
Pinot Noir, Frankrijk, Côte de Nuits, Vosne-Romanée
Verse frambozencoulis met hints van rijpe krieken, licht vlezig met veel sap en enorme finesse zorgen voor deze mooie wijn.
Pinot Noir, Frankrijk, Bourgogne, Côte-de-Nuits AOP
Deze rijzende ster maakt vnl. naam met zijn Marsannay wijnen, die hij bewerkt en vinifieert zoals zijn collega's hun Grand Cru wijnen , doch zonder het gebruik van nieuw eiken houten. Elegante, complexe rode Bourgogne volgens Jancis Robinson 'with a real sense of place'
'Pinot Noir, France, A.O.P. Marsannay, Burgundy
Olivier Horiot maakt in de Aube van de meest vineuze , pure champagnes en daarnaast is hij 1 van de weinige producenten die ook fantastische stille wijnen maakt. Deze En Barmont is afkomstig van de gelijknamige wijngaard halfweg tussen Champagne en Bourgogne met een kleidominante ondergond.Natuurlijk vergist en gerijpte in oude 'barriques' is dit grootse 'Bourgogne' vanop de hellingen van Champagne.
Pinot Noir, Frankrijk, AOP Coteaux Champenois Les Riceys
Côte de Jura A.O.P. Poulsard
Dit is een soepele rode wijn met aroma's van rood fruit, tonen van paddenstoelen en hints van specerijen. In de mond is hij delicaat doch goed gestructureerd. Een ronde wijn met een vlezige textuur, knapperige zuren en een hartige afdronk met hints van kreupelhout.
Trousseau, Frankrijk, Jura, Arbois AOP
Eric Pfifferling zijn zonen zijn het domein aan 't overnemen en maken ook deze elegante rode wijn op basis van spontane vergisting van hele trossen waardoor je een heel fijne rode wijn verkrijgt.
Grenache Noir, France, VDT région Tavel
Op dit domein in de zuidelijke Rhône wordt gewerkt volgens de principes van de cosmocultuur , vroeger toegepast door de Maya's. Maréotis rijpte 14 jaar op het domein tot een perfect drinkklare, kruidig en krachtige Rhône-wijn met giga elegantie.
Grenache, Syrah, Mouvèdre, Frankrijk, Côtes-du-Rhône Villages
Grenache Noir, Mourvedre, Syrah, Cinsault, Frankrijk, Châteauneuf du Pape AOP
Gemaakt van 'stokoude' ranken aangeplant in 1911 en 1913. Niet ontrist vergist zonder interventie. Rijk en krachtige Syrah met frisheid, vanop de graniet helling van Cornas. Unieke wijn, ook voor de natuurlijke wijnliefhebbers.
Syrah, Frankrijk, Cornas
Cote Rotie staat gekend voor zijn zeer krachtige en kruidige rode wijnen op basis van de Syrah. Jean Michel slaagt erin deze kracht op een heel elegante wijze in de fles te krijgen. Op bijna alle wijnkaarten van Alain Ducasse terug te vinden.
Syrah, Frankrijk, Rhône
Pure Syrah wijn vanop het vlakke stuk Crozes Hermitage. Geurend naar zwarte olijf en garrigues met mineraliteit in de retro en afdronk. Stevige doch , pure fruittannines.
Syrah, Frankrijk, Crozes Hermitage AOP
Pinot Noir
U vindt de wijnen van Fiona ook op de kaart van le Severo, George V en l'Arpège te Parijs... Deze perfectly drinkable is haar sappige instapversie van haar rode Chinon.
Cabernet Franc, Frankrijk, AOP Chinon, Loire
Jean Pierre Robinot is gereputeerd natuurlijke wijnmaker in de Coteaux du Loire ! Hij vinifieert zonder enige toevoeging van sulfiet maar slaagt er wel in stabiele wijnen te maken met een giga verfijning voor de rode, zoals hier op basis van de subtiel kruidige Pineau d'Aunis.
Pineau d'Aunis, Frankrijk , Loire, Vin de France Coteaux du Loir
Renauld Geuthier maakt fantastisch elegante rode wijnen vanuit zijn natuurlijk verbouwde wijngaarden in de Coteaux du Loir (noorden van de Loire). Meer dan 50 jaar oude stokken Pineau d'Aunis liggen aan de basis voor deze wijn. Slechts 2 à 3 weken schilcontact waarna enkel op basis van de zwaartekracht de verdere ontwikkeling van de wijn gebeurt in oude 400l vaten. Een subtiel florale en duidelijk fris peperachtige rode wijn.
Voor deze cuvée maakt Renauld gebruikt van de jongste stokken Pineau d'Aunis waarbij hij ook streeft naar iets meer fruitexpressie en dus slechts 2 weken maceratie geeft met de schillen en slechts 12 maanden de wijn laat rijpen in 400l oude vaten.
Claude Courtois is reeds jaar en dag 1 van dé referenties voor natuurlijke wijnbouw in de Loire. Vanop zijn 1 ha kleine wijngaard waarvan hij nog zelf wij maakt op het domein in Soignes en Sologne maakt hij deze, verbazingwekkend knappe Pinot Noir wijn met meer dan enkel Bourgondische allures... Complex gelagerd zowel qua aroma als qua smaakprofiel. Op het etiket staat Vin de Table , voor de echte genieter staat hier eigenlijk : "Vin de Classe servi à table".
Pinot Noir, France, Vin de Table
8/14 dagen schilcontact, 1 jaar op vat, minimaal 4 maanden op fles.
Oslavia, Friuli-Venezia Giulia, Merlot, Pignolo
1 maand schilcontact, minimaal 5 jaar in oude vaten en minimaal 6 jaar in flessen
Oslavia, Friuli-Venezia Giulia, Pignolo
Gabrio Bini was in een vorig leven een excentrieke architect in Milan en is nu een eigenzinnige, natuurlijke wijnmaker op het kleine Panetelleria eiland aan Sicilië. Deze floraal, heel donker rosé gekleurde wijn vergistte net zoals zijn andere wijnen in ondergrondse amforen en rijpte verder gedurende 5 maanden. Een complexe, zeer licht gekleurde wijn met een verrassende ziltig aroma- en smaakpallet dat zich opent gedurende het degusteren. Ongefilterd en niet gesulfiteerd. Groots in zijn elegantie en puurheid.
Fanino, Cataratto, Pignatello, Italy, IGT Terre Siciliana, Pantelleria
Een uniek elegante Grenache wijn vanop 600m hoogte gemaakt van het fruit van 90 jaar oude stokken in Albarello aangeplant. Spontaan gevinifieerd in open fermentors en 2 jaar gerijpt in oude foeders, zonder enige toevoeging van wat dan ook en ongefilterd gebotteld. Een cultwijn met eilandsyndroom doch gereputeerd in de middens van de auhtentieke wijnmakers in Italië.
Cannonau (Grenache), Italy, Sardinia,
Dit is een woordspeling van Giovanni met referentie naar de gekende regio en Barossu, wat arrogant betekend. Giovanni plantte zo'n 15 jaar geleden op een klein stukje perceel rond het 600m hoog gelegen inlands dorpje Mamoiada Nebbiolo aan. Hiervan maakt hij 1 vat pure, onbehandelde , ongefilterde wijn. De beste Nebbiolo buiten Piemonte ??
Nebbiolo, Italy, Sardinia
Wijlen Gianfranco was een visionaire wijnmaker in deze regio en misschien wel voor heel Italië . Zijn wijnen zullen dan ook benchmarks blijven . Trots dat we deze oudere jaargangen kunnen aanbieden aan de afficionados.
Sangiovese Grosso, Italy, Tuscany, DOCG Brunelo di Montalcino Riserva
Wijlen Gianfranco was een visionaire wijnmaker in deze regio en misschien wel voor heel Italië . Zijn wijnen zullen dan ook benchmarks blijven . Trots dat we deze oudere jaargangen kunnen aanbieden aan de afficionados.
Sangiovese grosso, Italië, IGT Toscane, Montalcino
Dit domein waarvan we de bezieler verloren in 2019 i een auto ogeval. het verlies van een icoon binnen de wijnwereld en zeker voor de Italiaanse wijnwereld. Hij werkte nauw samen met de universiteit om de meest authentieke kloon van Sangiovese in zijn wijngaard te hebben staan en is zo ook één van die gerenommeerde producenten die al jaren natuurlijke wijn maakte zonder fouten!
Sangiovese grosso, Italië, IGT Toscane, Montalcino
Dit, bij afficionados, gereputeerde domein uit het zuidwesten van Montalcino werd in 2011 verkocht door de gereputeerde PierroPalmucci aan Colle Massari. Door de unieke ondergrond van de wijngaarden alsook door de unieke Sangiovese kloon zijn dit samen met Soldera de meest gereputeerde wijnen uit de regio van de Brunelo's. Deze 2020 Rosso is eigenlijk van Brunelo kwaliteit en genoot van een koele lange zomer om heel elegant fruit te geven, dat op zijn beurt zorgde voor een gelijkaardige wijn.
Voor ons misschien wel de grootste 100% Sangiovese wijn vanop één van de hoogst gelegen wijngaarden in Chianti . Oude stokken Sangiovese zorgen in dit geval voor een pure expressie van druifen terroir. Una bomba nella finnezza.
Sangiovese, Italië, IGT Toscana Chianti
Vanop 570m hoogte wordt deze authentieke cuvée enkel gemaakt van de oudste wijnranken (min 50 jaar oud). Ook hier weer wordt een heel authentieke manier van wijn maken gehanteerd in oude grote foeders met een nog langere vat- en flesrijping, wat allemaal bijdraagt tot het unieke geëvolueerde aroma- en smaakprofiel.
Sangiovese , Canaïolo, Colorino, IGT Toscana Rosso
Monteraponi bezit van de hoogst gelegen wijngaarden binnen Chianti Classico. het is geen geheim dat zelfs Montevertine dit benijdt. Deze Riserva is spontaan vergist en egrijpt grote, oude foeders van Slavoonse eik. Een natuurlijk krachtige wijn zonder enige make-up ! TOP.
Sangiovese , Canaïolo, Colorino, DOCG Chianti Classico Riserva
Deze unieke wijn wordt nog steeds volledig natuurlijk en authentiek gemaakt. Het resultaat van een unieke druivensamenstelling voor Amarone, met druiven uit andere regio's, enkel spontane vergisting zonder sulfiet en minimaal 7 jaar vatrijping en nog eens 1 flesrijping.
Corvina, Rondinela, Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Nebbiolo & Croatina, Italië, Veneto, DOCG Amarone della Valpolicella
Pignolo is een heel rustieke en uniek druivensoort voor Firuli die veelal, redelijk tanninerijke wijnen met een stevige aciditeit geeft. In deze natuurlijke benadering door Stanko Radikon krijg je na 5 jaar vatrijping en nog eens 7 jaar flesrijping (zonder enige toevoeging van sulfiet noch filtering) een complex intens en gerijpt aroma- en smaakprofiel met mooi aanwezige en geïntegreerde tannines. Opnieuw een ware ontdekking.
Pignolo, Italy, IGT Venezia Giulia, Oslavia
Pignolo
Friuli, Collio, Italië
Merlot
Friuli, Collio, Italië
Stanko Radikon hoeft geen introductie voor de liefhebbers van natuurlijke en complexe wijnen. Voor zijn blauw label Merlot is er 1 maand schilcontact, 5 vatrijping en 6 jaar flesrijping. Een unieke Merlot expressie.
Merlot, Italy, IGT Friuli Venezia Giulia
Stanko Radikon hoeft geen introductie voor de liefhebbers van natuurlijke en complexe wijnen. Met deze expressie van Merlot uit 2004 steekt hij veel van de 'grootste' Pomerols naar de kroon en bewijst hij dat natuurlijke wijnen stabiel kunnen zijn en een even groot bewaarpotentieel bezitten.
Merlot, Italy, IGT Venezia Giulia, Oslavia
Elegant gestructureerde , authentieke rode Alpinewijn afkomstig vanop hoofdzakelijk percelen met zandbodem. Natuurlijk gevinifieerde in beton en oude vaten.
Teroldego, Italy, IGT Vigneti delle Dolomiti
Noch de wijn noch de producent behoeven enige introductie. Meer dan zeldzaam en toch in onze selectie
Nebbiolo, Italy, Piemonte, DOCG Barolo Riserva
Noch de wijn noch de producent behoeven enige introductie. Meer dan zeldzaam en toch in onze selectie
Nebbiolo, Italy, Piemonte, DOCG Barolo Riserva
Noch de wijn noch de producent behoeven enige introductie. Meer dan zeldzaam en toch in onze selectie. Voor ons zijn het niet steeds de warmste jaren die de meest interessante wijn geven..
Nebbiolo, Italy, Piemonte, DOCG Barolo Riserva
Noch de wijn noch de producent behoeven enige introductie. Deze 2015 Cerretta is afkomstig uit een warm oogstjaar waarbij er toch meer vocht opgeslagen werd in de bodem dan in 2011 of 2017. Vandaar dat deze Barolo een prachtige aciditeit heeft als ruggegraat die de tannines ook iets meer een koel klimaat indruk geeft.
Nebbiolo, Italy, Piemonte, DOCG Barolo
Voor de liefhebber van de iets warmere jaren, deze 2009 van de befaamde producent.
We aanzien deze wijn als een iets klassieker voorbeeld door de klimatologische omstandigheden van het jaar. Na een mooie flesrijping een unieke wijn voor de afficionado.
Nebbiolo, Italy, Piemonte, DOCG Barolo
Nog zo een iconische wijnmaker die de meest pure en natuurlijke vertaling van Barolo uit dit prachtig, klassieke oogstjaar. Opnieuw een natuurlijke wijnmaker . Trots om dit te kunnen aanbieden.
Nebbiolo, Italy, Piemonte, DOCG Barolo
Complex - Kruidig - Stevig. De neus toont florale en perfect vermengde kruidige tonen: tabak, kersen, cacao en frisse frambozenaccenten. Het palet is rijk, vol en elegant. De kleiachtige en kalkhoudende bodem voegt elegantie en complexiteit toe. Sinds 1340 beheren 19 generaties na elkaar het landgoed Monfalletto in de stad La Morra, het centrum van de Barolo-wijnproductie. Ook nu nog wordt het domein volledig door de familie beheerd.
NEBBIOLO, PIEMONTE, BAROLO DOCG, ITALIË
Een prachtig gerijpte en subtiel complexe expressie van Nebbiolo vanop de gekende terroir van Barolo van de hand van één van de meesters uit de regio. Uniek en gekend door de liefhebbers.
Nebbiolo, Italië, Piemonte, D.O.C.G. Barolo Riserva
Dit minuscuul kleine domein is 1 van de ‘hidden gems’ in de regio. Uniek dat we dit in België kunnen verkrijgen. Giovanni maakt jaarlijks slechts 2 vaten waazinnig knappe Barolo.
Nebbiolo, Italië, Piemonte, Barolo DOCG
De meester van traditionalisme en puurheid, zijn Bourgondische interpretatie van de koning van de blauwe druiven vanuit de unieke riserva wijngaard, Asili
Nebbiolo, Italië, Piemonte, Barbaresco Riserva D.O.C.G.
De druiven voor deze natuurlijk slanke krachtpatser zijn afkomstig van het kleine, volledig natuurlijk verbouwde perceel / bricco , aan de wijnkelder. Na manuele oogst en ontristing, vergistte het sap in betonnen cuves waarna het 3 jaar mocht winnen aan aroma en smaak in neutrale eiken houten vaten om vervolgens nog minimaal 1 jaar verder te rijpen in zelf gemaakte porceleinen kruiken om gebotteld te worden zonder klaring noch filtering en met minimale toevoeging van sulgiet in juli 2021. Pas na nog 1 extra jaar van flesrijping , werd de wijn dan eindelijk op de markt gebracht.
Nebbiolo, Italy, DOCG Barbaresco
Ook op dit domein wordt met veel aandacht voor de natuur gewerkt. Zo wordt het fruit van deze zuid-zuidwest geëxposeerde Cru spontaan vergist in inox waarna hij 22 maanden rijote in Slavoonse grote foeders. Zonder klaring noch filtering en i.f.v. de maankalender wordt ook hier het bottelingsmoment gekozen. Een zeer vrouwelijke , verfijnd fruitige versie van Barbaresco met verrassend mooie fruittaninnes . Heeft veel Bourgondische Cru flair. Laat hem zeker even karaferen door Jeff.
Nebbiolo, Italy, D.O.C.G. Barbaresco, Piemonte
De wijnen van de familie Conterno behoeven niet veel woorden, ze zijn internationaal gekend en gezocht. Toch zijn ze puur een heel auhtentiek. Dit is de Barbera versie van zijn oudste wijngaard, medium krachtig en fruitig met zeer mooi verweven tannines. Laat hem wel even karaferen.
Barbera, Italië, Piemonte, DOC Babera d'Alba
Sinds 2018 nam Conterno het hele beheer van het domein over en dit is het resultaat van een zeer goed oogstjaar dat de combinatie maakt tussen fruitexpressie, elegantie en complexiteit van de edele Nebbiolo-druif.
Nebbiolo, Italy, Piemonte, DOCG Gattinara
Deze minder gekende appelatie in Piemonte biedt volgens de grootmeester een gigantisch potentieel voor Nebbiolo. Vandaar dat hij zich op vraag inkocht van de Noorse eigenaars in 2011. 2015 is zijn eerste jaargang waarbij het fruit van alle Cru's samen verwerkte werd in deze wijn.
Nebbiolo, Italy, Piemonte, DOCG Gattinara
Uniek gerijpte en bij Nebbiolo liefhebbers gereputeerd domein. Verbazend knappe, gerijpte wijn op basis van de lokale variant van Nebbiolo, Chiavennasca. Een combinatie van zachte rijping en slanke kracht.
Chiavannesca, Italy, DOCG Grumelo Valtelina Riserva, Lombardia
Een ontdekking voor veel Barolo en Barbaresco adapten. Deze prachtige geëvolueerde wijn vanop de oudste en meest rotsrijke wijngaard. Spontane vergisting en rijping voor 3 jaar in oude Acacia houten foeders , waarna nog eens 3 jaar flesrijping deze wijn zijn complexiteit gaf. Enkel voor echte afficionados van gerijpte en complexe , pure Nebbiolo-wijnen.
Chiavennasca, DOCG Valtellina Superiore Riserva
Merlot, Italy, IGT Venezia Giulia, Oslavia
Oslavia, Friuli-Venezia Giulia, Merlot, Pignolo
Oslavia, Friuli-Venezia Giulia, Merlot, Pignolo
Deze unieke rode wijn gemaakt op een unieke plek in het Midden Oosten, heeft als menig europese wijnfiefhebber zeer aangenaam verrast. Nu pas op de markt, dus mooi gerijpt en drinkklaar.
Cabernet Sauvignon, Cinsault, Lebanon, Bekâa Valley
Burgenland, Blaufränkisch
Cabernet Franc
Blaufränkisch, Magnum 150cl
Burgenland, Oostenrijk
Brda, Merlot
Brda, Merlot
Brda, Pinot Noir
Dit is een vlot drinkende wijn, met zachte tannine, toetsen van rijp fruit en braamachtige zuren.
Brda, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Een pure rode wijn uit een minder gekende regio, die voor WOII deel uitmaakte van ... Een natuurlijk gevinifieerde wijn zonder toevoeging van sulfiet die stabiel is en een complex fruitig, kruidig en aards aroma biedt ondersteunt door sap, een mooie aciditeit en perfect verweven fruittannines na 2 jaar vatijrping (in oude vaten).
Cabernet Sauvignon, Barbera, Teran, Merlot, Blaufrankisch , Karst regio, Slovenië
Een indrukwekkend elegante Bourgondische wijn uit deze unieke regio! Heel veel ‘wijn’ voor de prijs.
Pinot Noir, Slovenië, Brda
Frankovka is de meest karakteristieke rode variëteit van de oude Habsburgse monarchie. Het is een echt nobele druif, ook wel de Pinot Noir van het oosten genoemd, in staat tot ongelooflijke zuiverheid, genuiniteit en terroir expressie. Kruidigheid van de vulkanische Sitno terroir, elegantie van de klassieke vinificatie en 3 jaar langzame vatrijping in de 18e eeuwse kelder. Verfijnde wijn met groot verouderingspotentieel.
Frankovka Modrá (Blaufränkisch), Čajkov, Slowakije
Sappig - Rood fruit - Floraal - Kruidig
Kékfrankos (Blaufränkisch), Garam Mente, Muzla Hill, Slowakije
DO Rioja, Graciano
Mallorca, Callet, Syrah, Mantonegro, Fogoneu
DO El Hiero, Listán Negro, Listán Prieto, Verijadiego Tinto
Een unieke wijn gemaakt van enkel heel oude druivenstokken van autochtone druiven, met veel respect voor de natuur verbouwd op de vulkanische ondergrond van deze unieke wijngaarden. Zonder enige make-up gevinifieerd door een heel subtiel complexe rode wijn met een licht rokerig karakter.
Listan Prieto, Tintilla, Spain, D.O.P. Ycoden-Daute-Isora, Tenerife
Een super elegante en gedistingeerd fruitige rode , natuur wijn vanuit de regio rond , gemaakt op basis van de bijna verdwenen Pintaillo druif. Zeer elegante , naar framboos geurende wijn die heel Bourgondisch aandoet, die elegant fijne tannines toont en volledig zonder sulfiet noch filtering gebotteld werd. Toch heel toegankelijk voor de liefhebber van verfijnde rode wijnen. (met een zeer laag natuurlijk alcohol level)
Pintaillo, Spain, D.O. Manchuela
Trots op onze verticale van dit topdomein uit Rioja. Gerijpt, zeer complex, geëvolueerde aroma’s van leder en humus zelfs hints van truffel, fijne tertiare aroma's, perfect uitgerijpte tannines. Unieke wijn.
Tempranillo, Garnacho, Graciano, Mazuelo, Spanje, Rioja DO
Trots op onze verticale van dit topdomein uit Rioja. Gerijpt, zeer complex, geëvolueerde aroma’s van leder en humus, ook nog steeds florale en subtiele rode vruchten aroma's aanwezig, perfect uitgerijpte tannines. Unieke wijn.
Tempranillo, Garnacho, Graciano, Mazuelo, Spanje, Rioja DO
Trots op onze verticale van dit topdomein uit Rioja. Gerijpt, zeer complex, geëvolueerde aroma’s van leder en humus, ook nog steeds florale en subtiele rode vruchten aroma's aanwezig, perfect uitgeirjpte tannines. Unieke wijn.
Tempranillo, Garnacho, Graciano, Mazuelo, Spanje, Rioja DO
Mallorca, Callet, Mantonegro, Fogoneu
Dit is een iets donkerdere en rijkere rosé gemaakt van prachtige rijpe Malbec druiven uit een wijngaard dichtbij Cahors gemaakt dor Xavier Copel één van de meest gereputeerde 'tonneliers' in Bordeaux. Rosé met ballen die toch toegankelijk is voor de wijn liefhebbers.
Malbec, Frankrijk, Vin de France, Sud-Ouest
Een smaakvolle aromatisch rosé gemaakt met schilcontact en vatrijping op basis van twee autochtone druiven die doen denken aan een oude stijl Rioja rosé.
Obadaieh, Merwah, Lebanon, Bekâa Valley